Mind a(z) 34 találat megjelenítve

Környezetbarát  termékeinket fokozatosan frissítjük vagy helyettesítjük újabb és fenntarthatóbb anyagokkal. Megvédeni mindazt, ami körbevesz határol bennünket és a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyni a minket körülvevő térben. Mára már az újrahasznosított termékek nagyarányú felhasználása jelenti az egyik legnagyobb lehetőséget azért, hogy mindinkább megvédjük a Földet. Így jellemzően újrahasznosított vagy újrafeldolgozásra alkalmas, kiváló minőségű, megújuló forrásokból származó anyagok szerepelnek kínálatunkban.

Kender

A kender az egyik legrégebbi és leginkább környezetbarát textilszövet. A gyorsan növő kendernövény rostjaiból készül, amely kártevőkkel szembeni természetes ellenálló képességének köszönhetően műtrágyák és növényvédő szerek nélkül termeszthető.

Organikus pamut

Az organikus pamut megegyezik a pamuttal azzal a különbséggel, hogy természetes módon, növényvédő szerek, gyomirtó szerek, műtrágyák vagy egyéb vegyszerek használata nélkül termesztik.

Újrahasznosított szövet

Az újrahasznosított szöveteket (bármilyen textíliából származó) hulladék szövetekből készítik. Az összegyűjtött szilárd textilhulladékokat szálakká, majd ismét szövetté dolgozzák fel táskák, ruhadarabok vagy vásznak további újragyártása céljából.

A PET a legelterjedtebb műanyag, amelyet többnyire italok eldobható palackjainak/dobozainak előállítására és csomagolásra használnak. Az újrahasznosított PET RPET néven ismert, és ez a világon a legszélesebb körben újrahasznosított műanyag.

Az újrahasznosított papírtermékek új kínálatát vezettük be. A már ismert és kedvelt termékek, a fenntarthatóság szem előtt tartásával újra alkotva.

A parafa a legtartósabb szerves anyagok közé tartozik, amelyek stabilizálják a levegő hőmérsékletét és páratartalmát. Ez egy nagyon rugalmas anyag, jó tapadási tulajdonságokkal rendelkezik, így könnyen használható különféle anyagokkal kombinálva. A parafa 100%-ban természetes és biológiailag lebomló.

A bambusz az egyik leggyorsabban növekvő növény (fű), egy éven belül megújíthatja önmagát minimális vízigénnyel, valamint a növekedését elősegítő műtrágyák alkalmazása nélkül. Mivel a bambusz kártevőkkel szembeni természetes ellenállással rendelkezik, termesztéséhez rovarirtó szereket nem használnak. A bambusz nagyon megújuló erőforrás, erős és tartós.  A bambusz 100%-ban természetes és biológiailag lebomló.

A tejsav (PLA) erjesztett növényi keményítőből (általában kukoricából) készült természetes műanyagpótló. A hagyományos kőolaj alapú műanyagok környezetbarát, megújuló forrásból származó és biológiailag lebontható alternatívája. A PLA fokozott használata számos iparágban csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Tovább olvasom


Irodaszer & jegyzetfüzet

DOUBLE BAMBOO toll szett

530 Ft